Blog

Wat ons beweegt

Crowdlease

Een nieuwe manier om te leasen, met interessante investeringsmogelijkheden.

 

Sympathiek

Market place lending, beter bekend als crowd funding, is een bonte verzameling van initiatieven om kapitaal te verzamelen. Geld ophalen bij het publiek voor het starten van een restaurant, of soms om een operatie te bekostigen. Een sympathieke manier om ideeën te verwezenlijken of lastige doelen te bereiken. Met veel keer een beetje geld kom je er wel.

Inmiddels zijn er ook veel zakelijke varianten van crowd funding tot ontwikkeling gekomen. Het zijn eigenlijk open investeringsvraagstukken, waarbij de ‘crowd’ gevormd wordt mix van particulieren, ondernemers, families en ook professionele beleggers, tot aan pensioenverzekeraars toe. Misschien is ‘crowd’ ook niet meer het juiste begrip hiervoor. ‘Investor base’ dekt de lading beter.

 

Wat heeft dat met lease te maken?

Wat is lease ook al weer? Een lease is een objectfinanciering. Een financier verstrekt een financiering voor de aanschaf en heeft als extra zekerheid een apparaat, auto, machine of tractor, die verkocht kunnen worden als dat nodig is.

Dat type zekerheid is comfortabel als je als bank iets gaat financieren. Maar dat is het ook als je als ‘crowd’ of ‘investor’ iets gaat financieren. En uit dat idee is Crowdlease geboren: het financieren van investeringen van bedrijven, maar dan wel met de zekerheid van een verkoopbaar object.

 

Alternatieve financiering

Als leasing intermediairs werken wij vaak aan investeringsvraagstukken van MKB ondernemingen die hun weg niet gevonden krijgen in de financiële wereld. Begrijpelijk, en gelukkig kunnen wij ze meestal helpen met het sluiten van een passende lease. Meestal doen we dat samen met een bankinstelling. Steeds vaker echter doen we dat met alternatieve financiering in de vorm van Crowdlease.

Je kan het ‘bankvrij’ financieren noemen. Het gaat dan om die vraagstukken waarbij een bank, gevangen in haar eigen spelregels, geen adequate oplossing kan bieden. Terwijl het investeringsvraagstuk op zichzelf begrijpelijk en haalbaar is. Financieren met investeerders is dan een interessante mogelijkheid.

 

Investeren?

Dat kan! Met LeaseMasters bereiden wij financieringsvraagstukken voor, die vervolgens worden gepubliceerd voor investeerders. Met een bescheiden of grotere inleg kan je zo participeren in de investering of businesscase van de MKB ondernemer. Met een aantrekkelijk rendement en met het plezier van het daadwerkelijk kunnen helpen van een (mede-) ondernemer en onze Nederlandse economie.

Meer weten? Meld je aan voor nieuws over projecten met een berichtje via info@leasemasters.nl

 

Lees verder

Sale & lease back actueel

Traditiegetrouw wordt er door leasemaatschappijen aan de het einde van het jaar meer aandacht gegeven aan het fenomeen ‘sale & lease back’. Wat is het eigenlijk en waarom zou je dat doen?

We krijgen er regelmatig vragen over: hoe werkt dat nu, zo’n lease en sail back (terugzeilen? ..) , of een sales en backlease. Er wordt van alles van gemaakt. Bedoeld wordt telkens het verkopen van eerder aangekochte bedrijfsmiddelen aan een leasemaatschappij, om ze vervolgens terug te leasen.

Een zijsprongetje: kan je alleen nieuwe spullen leasen?

Nee dus. Koop je gebruikte bedrijfsmiddelen, dan is het vaak goed mogelijk om daarvoor een leaseovereenkomst te sluiten. Dat is voor de zogenoemde ‘hard assets’ meestal eenvoudiger dan voor ‘soft assets’. Hard assets zijn bedrijfsmiddelen zoals tractoren, vrachtwagens, heftrucks en courante machines. Daarvan is het waardeverloop meestal inzichtelijk en stabiel, zodat het risico van de financiering voor een leasemaatschappij beter in te schatten valt. Dit in tegenstelling tot de ‘soft assets’, zoals computers, die minder gemakkelijk te waarderen en verhandelen zijn.

Voor de ‘soft assets’ geldt over het algemeen dat ze alleen in nieuwstaat door financiers geleased worden, terwijl een ‘hard asset’ zoals een graafmachine van 5 jaar oud ook nog geleased kan worden.

De sale & lease back

In dit geval worden de ‘assets’ door de toekomstige lessee (huurder) aan de leasemaatschappij verkocht. Meestal gaat het dan om het alsnog financieren van eerder in het boekjaar aangeschafte bedrijfsmiddelen. Soms gaat het ook over een grote hoeveelheid van objecten van verschillende soort en leeftijd. Denk aan een vloot bestelbussen of een heel ICT park.

Oplossingen

Er worden oplossingen aangeboden waarbij er met terugwerkende kracht vanaf aanschaf geleased wordt, of er wordt een lease geschreven die start op de eerste dag van een nieuwe maand.

Bij het met terugwerkende kracht overnemen, worden assets meestal tegen de eerdere aanschafprijs gefinancierd. Bij overname in de toekomst zal de economische waarde soms getoetst moeten worden. We zien vaak overnames tegen de lineaire boekwaarde, zodat er bij verkoop geen boekwinst gemaakt of boekverlies geleden wordt.

Waarom kiezen organisaties voor sale & lease back?

Bedrijven werken comfortabeler met meer geld in kas. Bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen wordt vaak snel bekeken of ‘we het zelf kunnen betalen’. Zo verdwijnt er gemakkelijk veel werkkapitaal voor jaren in bedrijfsmiddelen. Het haalt de lenigheid uit de bedrijfsvoering. Nieuwe businesskansen kunnen niet benut worden, omdat er geen cash beschikbaar is. In de loop van een boekjaar doemen er vaak nieuwe investeringsvraagstukken of ideeën op, zodat er richting het einde van het jaar veel sale & lease back vraagstukken spelen.

Maar niet altijd is cash de drijfveer. Andere redenen zijn bijvoorbeeld het gaan uitbesteden van het beheer, of het flexibiliseren van het gebruik van assets.

Maatwerk

Sale & lease back oplossingen zijn telkens afhankelijk van de soort en leeftijd van de bedrijfsmiddelen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, maar hoe vindt je in de markt de juiste oplossing? Onze specialisten weten de weg: https://www.leasemasters.nl/#contact

Lees verder

Lever je duurdere producten aan bedrijven of instellingen, dan krijg je die vraag een keer! Klanten willen steeds vaker leasen.

Dat kan gaan over een machine, maar ook over de aankoop van ICT, led verlichting of bijvoorbeeld keukenapparatuur. Voor veel grote leveranciers is het heel gebruikelijk om met lease te werken. Zij maken gebruik van zogenaamde vendor lease programma’s. Maar wat nu als je er nog geen ervaring mee hebt?

Waarom lease aanbieden?
Lease is een alternatieve betaalmethode. Je kan er tot 100% van de aanschaf mee financieren. Bedrijven ondernemen met hun cashmiddelen. Om die reden kiezen ze er vaak voor hun geld niet voor jaren vast te zetten in bedrijfsmiddelen, maar deze te leasen. Een gezonde keuze.

Ik vergelijk het vaak met een winkel. Wanneer je als winkelier geen alternatieve betaalmethoden zoals een creditcard aanbiedt, dan ga je omzet missen. In de zakelijke markt is het niet anders. Daarom is het goed om leasemogelijkheden toe te voegen aan je aanbod, zodat jouw klant de keuze heeft.

Niet alleen auto’s
Voor een auto vinden we het heel gewoon om die te leasen. Maar bedenk dat alle kapitaalintensieve productiemiddelen op grote schaal geleased worden. Tractoren, graafmachines, productiemachines. Maar natuurlijk ook kopieermachines en koffiemachines. En steeds vaker ook computerapparatuur, medische apparaten en audiovisuele toepassingen.

Waar beginnen?
Een belangrijke vraag is: zijn mijn producten te leasen? Stel jezelf de volgende vragen:

• Is het een zelfstandig object (of is het onderdeel van iets anders)
• Heeft het object een identiteit? Denk aan een serienummer
• Is een gebruikt object verhandelbaar?

Dit zijn de belangrijkste criteria om te beoordelen of producten te leasen zijn. Producten worden vaak samen met de installatiekosten of bijbehorende licenties geleased, zodat voor de klant de gehele investering gefinancierd kan worden.

Vervolgens is het van belang om de juiste financier te vinden voor jouw type business. Voor die auto is het duidelijk: je gaat naar een autoleasemaatschappij. Voor andere zaken is dat veel minder voor de hand liggend. Welke bank of leasemaatschappij kan er iets voor mij betekenen?

Het antwoord op die vraag is afhankelijk van hoe klein of groot de investeringen/offertes in jouw business zijn en wat voor soort van producten je levert. Het landschap is niet heel overzichtelijk, zodat een onafhankelijke leasespecialist je het beste op weg kan helpen.

Wat heb ik nodig?
Operational lease of financial lease? Moet ik daar verstand van hebben?

Nee, het is niet nodig om diepgaande kennis van leasetoepassingen te hebben. Houd in gedachten dat lease een alternatieve betaalmethode is. De leasespecialist bekijkt wat er nodig is of beantwoordt eventuele inhoudelijke vragen van jouw klant.

Het is vooral van belang om lease goed te positioneren binnen jouw productportfolio. Zorg dat je voorbereid bent op leasevragen of bedenk op voorhand voorbeelden voor je klant. Verder is het heel handig om zelf leasetarieven te kunnen berekenen. Daar zijn rekentools of apps voor.

Commercieel gezien is het dan slim om elke uitgaande offerte te voorzien van een prijs per maand. Succes is verzekerd!

Pieter Wahlen is oprichter van LeaseMasters, specialisten in het leasen van digital & equipment

Lees verder