Wil je bedrijfsmiddelen leasen zonder bank?

Je gaat investeren in kapitaalgoederen en overweegt leasing? Maar jouw kredietlijnen zijn niet toereikend, of de bank heeft geen oplossing voor een bepaalde investering? Denk dan aan een Crowdlease.

houtbewerkingsmachine leasen

Wat is een Crowdlease?

Een Crowdlease is vergelijkbaar met een gewone lease. Het object of de goederen vormen de basis voor het verstrekken van een financiering. De financiering komt echter niet van een bank, maar van een groep van investeerders die het benodigde kapitaal storten. Het is leasen zonder bank, bankvrij leasen dus eigenlijk.

Wat kan je leasen met een Crowdlease?

Alternatieve financiering in de vorm van een Crowdlease is geschikt voor investeringsplannen die voor een groot deel uit objecten bestaan zoals bijvoorbeeld machines of apparaten. De financiering die je zoekt bedraagt € 100.000 tot € 500.000 en kan 2 tot 5 jaar duren.

Hoe kan ik gaan Crowdleasen?

Jouw investeringsplan is concreet. Je hebt goed nagedacht over de businesscase en het rendement van de investering en je kan dat goed uitleggen aan anderen. Wij helpen je om de ‘punten op de i’ te zetten en de uitleg van het plan en de beoordeling van de risico’s voor investeerders compleet te maken. Dat is belangrijk om investeerders aan jouw Crowdlease te kunnen binden.

Is een Crowdlease duur?

Het inrichten van een Crowdlease is maatwerk en daardoor duurder dan een gewone lease. Je krijgt dan ook een unieke oplossing voor jouw specifieke financieringsvraag. En een Crowdlease maakt meer mogelijk.

Veel duurder? Dat hoeft niet. Bedenk dat je investeerders wil uitnodigen om mee te investeren in de machines die je nodig hebt. Investeerders verwachten in ruil daarvoor vooral een redelijk rendement, dat past bij het risico dat ze lopen.

Menu