Efficiënt werken en tevreden gebruikers: goede ICT voor iedereen bereikbaar met ICT leasing

Lease de hardware, software en diensten van je project met een flexibele ICT lease. Onze specialisten helpen je op weg met passende oplossingen. Voor het MKB, maar ook voor echte ICT grootverbruikers.

kantoor-icon

kies zelf je leverancier

kantoor-icon

financier tot 100%

kantoor-icon

project financiering

kantoor-icon

lifecycle financiering

kantoor-icon

sale & leaseback

kantoor-icon

ruimte om te ondernemen

Organiseer je IT-project of de gehele ICT life-cycle met leasing

De digitale wereld wordt steeds groter. Van een gewone computer werkplek, tot het Internet of Things (IOT). Wij passen onze oplossingen aan op de wereld van morgen.

IT is bij uitstek een onderwerp om te leasen. De gebruiksduur is relatief kort en  je wil regelmatig vernieuwen. Daarom is bezit van de apparatuur niet interessant. Lease geeft je het gebruik en de flexibiliteit die je nodig hebt.

LeaseMasters heeft oplossingen voor kleine en grote gebruikers. Oplossingen om niet zelf te hoeven investeren. Of om de kosten van grote IT infrastructuren goed te kunnen beheersen.

ICT werkplek leasen
server apparatuur leasen

Waarom ICT leasen?

ICT investeringen vormen voor veel bedrijven en organisaties maar een klein aandeel in hun investeringsbegroting. Toch is het bij uitstek een onderwerp waarbij een goede leaseoplossing vruchten afwerpt. De impact van goede ICT op andere bedrijfsprocessen is namelijk groot.

In de praktijk zie je dat er gedurende het boekjaar bij veel organisaties op willekeurige momenten investeringen in ICT worden gedaan. Een paar nieuwe beeldschermen, telefoontoestellen, een beamer voor de vergaderzaal. Een laptopje erbij, nieuwe routers, nog een paar licenties. IT gedraagt zich als commodity.

Veel van die investeringen worden als kosten genomen. De aanschafwaarde is vaak te laag om te activeren. En daarmee worden ze onzichtbaar in de financiële administratie. Per saldo wordt er toch meer uitgegeven dan het lijkt.

Omdat het over kleine bedragen gaat worden deze investeringen niet snel als financieringsvraagstukken behandeld. Wanneer je de investeringen bij elkaar optelt, wordt het echter een ander verhaal.

Kan jouw organisatie kosten besparen met lease?

Bij het leasen van ICT houden we rekening met de opbrengsten van gebruikte IT apparatuur. De gebruiksduur van ICT relatief kort. Daardoor kan de restwaarde van de computerapparatuur een interessante bijdrage leveren in de kosten. Daarom zetten wij ons ook in voor zorgvuldige afvoer en verwerking van gebruikte IT materialen.

Voor onze grotere klanten ligt de meerwaarde van IT leasing in de ondersteuning van de vervangingscyclus voor de ICT infrastructuur. Is de inzet van IT ook voor jouw organisatie van strategisch belang? Lease helpt je dan om doelen te realiseren.

ICT apparatuur leasen
datacenter

Welke ICT kan je leasen en hoe werkt ICT leasen?

Je kan bijna alle ICT hardware investeringen leasen. We leasen nieuwe ICT apparatuur en ICT apparatuur die je onlangs hebt aangeschaft.

  • computers: PC’s, workstations
  • mobiele devices: laptops, tablets, telefoons, overige handhelds
  • netwerkapparatuur: routers, switches, access points, belichtingsapparatuur
  • servers, racks, datacenterfaciliteiten
  • printers, scanners en labelapparatuur
  • beeldschermen en digiborden
  • beamers, screens, geluidsapparatuur, zie ook AV leasen 

Hoe werkt het leasen van ICT?

Voor jouw bedrijf of instelling zoek je de ICT leverancier die past bij het project. Misschien koop je alleen hardware. Of je doet een groter project met een system integrator. Je stuurt de aankoopofferte aan ons, waarmee LeaseMasters een ICT lease kan berekenen en een offerte aan je uitbrengt.

We sluiten een leasecontract voor het project. En daarna kan je de opdracht plaatsen bij de leverancier. De leverancier mag de factuur voor de levering daarna aan ons sturen.

Wil je meer informatie?

    Menu