ICT leasen: efficiënt werken en tevreden gebruikers

ICT leasing helpt jouw organisatie vooruit. Lease de hardware, software en diensten.

Met een computer lease voor jouw project. Of een leaseplan voor echte ICT grootverbruikers.

kantoor-icon

kies zelf je leverancier

kantoor-icon

financier tot 100%

kantoor-icon

project financiering

kantoor-icon

lifecycle financiering

kantoor-icon

sale & leaseback

kantoor-icon

ruimte om te ondernemen

Lease je IT-project of organiseer de gehele ICT life-cycle met leasing

De digitale wereld wordt steeds groter. Van een gewone computer werkplek, tot het Internet of Things (IOT). Wij passen onze oplossingen aan op de wereld van morgen.

IT is bij uitstek een onderwerp om te leasen. De gebruiksduur is relatief kort. Je wil regelmatig vernieuwen. Daarom is bezit van de computers en netwerkapparatuur niet interessant. Computerleasing geeft je het gebruik en de flexibiliteit die je nodig hebt.

LeaseMasters heeft oplossingen voor kleine en grote gebruikers. Daardoor hoef je zelf niet te investeren. Onze diensten helpen je om de kosten van grote IT infrastructuren goed te kunnen beheersen.

ICT werkplek leasen
ICT leasen voor grootverbruikers

Waarom ICT leasen?

ICT investeringen vormen voor veel bedrijven en organisaties maar een klein aandeel in hun investeringsbegroting. Toch is ICT bij uitstek een onderwerp waarbij een goede leaseoplossing vruchten afwerpt. De impact van goede ICT op andere bedrijfsprocessen is namelijk groot.

Veel organisaties investeren op willekeurige momenten in ICT. Een paar nieuwe beeldschermen, telefoontoestellen, een beamer voor de vergaderzaal. Een laptopje erbij, nieuwe routers, nog een paar licenties. IT gedraagt zich als commodity.

Die investeringen worden vaak als kosten genomen. De aanschafwaarde is meestal te laag om te activeren. Daardoor worden die investeringen onzichtbaar in de financiële administratie. Per saldo wordt er meer uitgegeven dan het lijkt.

Het gaat over kleine bedragen per keer. Daarom worden ICT investeringen niet snel als financieringsvraagstukken behandeld. Wanneer je de ICT uitgaven bij elkaar optelt, wordt het echter een ander verhaal. IT lease geeft je het inzicht.

Kan jouw organisatie kosten besparen met lease?

Bij het leasen van ICT houden we rekening met de opbrengst van gebruikte IT apparatuur. De gebruiksduur van ICT relatief kort. Daardoor levert de restwaarde van de computerapparatuur een interessante bijdrage in de kosten. Daarom zetten wij ons in voor zorgvuldige afvoer en verwerking van gebruikte IT hardware.

Onze grotere klanten ervaren extra meerwaarde van IT leasing. In de ondersteuning van de life cycle voor hun ICT infrastructuur. Is de inzet van IT ook voor jouw organisatie van strategisch belang? Computer leasing helpt je dan om doelen te realiseren.

ICT apparatuur leasen
leasen datacenter

Welke ICT kan je leasen en hoe werkt ICT leasen?

Je kan bijna alle ICT hardware leasen. We leasen nieuwe ICT apparatuur die je gaat kopen. En we leasen ICT apparatuur die je onlangs hebt aangeschaft. Ook behoort software leasen tot de mogelijkheden.

  • computers leasen: PC’s, workstations
  • mobiele devices: laptops leasen, tablets, telefoons, overige handhelds
  • netwerkapparatuur leasen: routers, switches, access points, belichtingsapparatuur
  • servers, racks en datacenterfaciliteiten leasen
  • printers leasen, scanners en labelapparatuur
  • beeldschermen en digiborden leasen
  • beamers, screens, geluidsapparatuur, zie ook AV leasen 

Hoe werkt het leasen van ICT?

Voor jouw bedrijf of instelling zoek je de ICT leverancier die past bij het project. Misschien koop je alleen hardware. Of je doet een groter project met een system integrator. Je stuurt de aankoopofferte aan ons. Wij berekenen een ICT lease en brengen een offerte aan je uit.

We sluiten een leasecontract voor het project. Daarna kan je de opdracht plaatsen bij de leverancier. De leverancier mag de factuur voor de levering  aan ons sturen.

Wil je meer informatie?

    Menu