Vergroot uw kans op succes met het leasen van ICT

Als verantwoordelijke ICT manager voor een grotere ICT infrastructuur kent u als geen ander de dynamiek van het IT-bedrijf. U ziet strategische kansen met ICT voor uw bedrijf. Maar er wordt bovenal van u verwacht dat de ICT operatie vlekkeloos verloopt.

Tegenover de eisen die er aan uw afdeling gesteld worden, staat natuurlijk geen oneindig budget. En incidentele problemen of spannende idee├źn van uw collega managers doorkruisen vaak uw degelijke budgettering.

ICT leasen

Wat kan leasing voor u doen?

ICT leasing brengt proceskwaliteit. Controle aan de poort van ingaande en uitgaande ICT assets maakt dat u – met de ondersteuning van het werkproces van LeaseMasters – over een betrouwbare CMDB beschikt. Meten is weten.

Of u al of niet kosten doorbelast aan organisatieonderdelen, inzicht in uw installed base is altijd een belangrijke voorwaarde voor uw vervangingsbudget- en planning. Leasing geeft u het instrumentarium om zowel de assetbase als budgetten gecontroleerd te laten verlopen.

Stoorzenders

De input voor uw planvorming is op orde. Als ICT manager heeft u uw strategische doelen in het vizier en daar een budget voor opgenomen.

Maar het budgetjaar verloopt nog wel eens onvoorspelbaar. Het vastgestelde investeringsbudget wordt herzien. Er doet zich een belangrijke investeringskans voor, of een dreigend probleem. En weg is uw planning. Maar dat is niet nodig.

Exploitatiesturing

Door het leasen van ICT werkt u als ICT manager met een exploitatiebudget. OPEX in plaats van CAPEX. De investeringsplannen volgen dan vooral uw eigen prioritering. U maakt zelf de keuzes die passen bij uw verantwoordelijkheid, zonder dat die geblokkeerd worden door de ‘waan van de dag’ binnen uw organisatie. Dat is prettig werken als professional. En het geeft u meer kansen om uw doelen en targets te behalen.

Een goed gesprek

LeaseMasters heeft langjarige ervaring met het inrichten van leaseprogramma’s. We delen onze ervaringen graag met u.

Menu