Waarom ICT leasen?

ICT hardware is als geen ander bedrijfsmiddel onderhevig aan onverwachte en snelle vernieuwing. Voldoende flexibiliteit is zeer relevant. Dat is een goede reden om meer aandacht te besteden aan het financieren van ICT, ook wanneer het niet direct over grote investeringsbedragen gaat.

Pieken

ICT uitgaven kenmerken zich vaak door pieken, zoals projecten:

  • in één keer alle PC’s vervangen
  • een kostbare upgrade van de serveromgeving

Daar tussenin beperken ICT bestedingen zich voor veel organisaties tot de aanschaf van een laptop en telefoon voor een nieuwe medewerker, of vervanging van enkele monitoren.

Kiezen voor lease bij grote uitgaven

Het zijn typisch de momenten van grote bestedingen, waarop leasing overwogen wordt, om de cash-out te vermijden.

En dat is een prima overweging, want:

  • je houdt de cash vrij om mee te ondernemen
  • je betaalt voor het gebruik in plaats van voor het bezit

Er zijn echter meer overwegingen te maken.

leasen datacenter

ICT lease gaat verder

Op tijd vervangen

Het gebruik van ICT kent veel verborgen kosten. Denk aan kleine storingen, waar relatief veel aandacht voor nodig is. Ze komen steeds meer voor naarmate ICT producten ouder zijn. Daarom is het nuttig en verstandig om te kiezen voor een structurele vervangingscyclus van bijvoorbeeld 4 jaar. De producten zijn dan niet versleten, maar hun aandeel in de totale ICT beheerkosten stijgt ongemerkt fors. Lees meer in ons blog over IT spendings.

Kijk naar totale gebruikskosten

Een ICT leaseoplossing voorziet in het structureel en tijdig vernieuwen van het ICT park. Daarmee gaan de investeringskosten iets omhoog, om per saldo een besparing te realiseren op de totale gebruikskosten. De cost of ownership verbetert, zoals beheerders van grotere ICT parken al lang weten.

Menu