Waarom een machine leasen?

Of je nu al een machine besteld hebt, of nog nog aan het besluiten bent om een machine te gaan kopen, het is nuttig om op tijd te bedenken hoe je de machine gaat betalen.

Jouw dilemma

  • ik heb al een machine besteld en moet besluiten of ik hem uit eigen middelen ga betalen
  • ik wil een machine gaan bestellen, maar weet niet hoe ik die ga betalen

In beide situaties is het zinvol om leasing voor jouw machine te overwegen. We helpen je op weg met onze afwegingen.

Metalworking CNC milling machine.

Ik heb een machine besteld

Je weet dat je in staat bent om de machine uit eigen middelen te gaan betalen. Maar is dat wel verstandig?

Een nieuwe crisis leert ons dat bedrijven comfortabel kunnen werken met voldoende cash. Sterker nog, te weinig liquide middelen vormen een directe bedreiging voor iedere onderneming. Zelf een machine betalen betekent dat veel kasmiddelen voor langere tijd in een machine ‘geparkeerd’ worden.

Wanneer je zelf eenmaal geïnvesteerd hebt in een machine, dan is het achteraf vrijmaken van het kapitaal daaruit vaak een moeizame aangelegenheid:

  • afhankelijk van de leeftijd is een sale & leaseback soms niet meer haalbaar
  • bij aanschaf valt een machine vaak onder een algemene verpanding. Vrijgave van een pandrecht is voor jouw bank meestal niet bespreekbaar

Daarom is het verstandig om vooraf goede afwegingen te maken. Voor een nieuwe machine is het relatief eenvoudig om die te gaan financieren. Wanneer je later onverwacht middelen nodig hebt, is het aangaan van lening meestal veel ingewikkelder.

Bedenk verder dat het leasen van een machine off balance kan zijn.

Vooruit betalen

Maar ik moet toch eerst de machine helemaal zelf betalen, voordat de leasemaatschappij hem overneemt?!

Nee, dat is niet nodig wanneer je gaat leasen. LeaseMasters heeft mogelijkheden om aanbetalingen aan de leverancier te verzorgen voor bestelde machines, zodat je comfortabel kan bestellen en leasen.

Ik wil een machine gaan bestellen

Je hebt nog niet besteld en vraagt je af of een machine te leasen is. De meeste machines zijn te leasen, mits ze voldoende onroerend en verhandelbaar zijn. Bespreek met onze specialisten of jouw machine geleased kan worden.

Wanneer jouw onderneming een machine niet in één keer kan afrekenen, dan is leasing een prima optie. Je gaat dan betalen voor een machine, terwijl je er de omzet mee maakt en geld mee verdient.

Leasing geeft je de ruimte om die machine uit te zoeken, die je echt wil gaan gebruiken. Met de opties waarmee je jouw productie optimaal kan inrichten. Je betaalt de machine gespreid over een looptijd van 5 tot 8 jaar met vaste maandelijkse bedragen.

Moet je bij bestelling al een deelbetaling doen? Geen probleem, we helpen je om de voorfinanciering in te richten en die soepel over te laten gaan in een lease wanneer de machine afgeleverd wordt.

Kan ik de machine volledig financieren?

We streven naar 100% financiering van machines. Maar misschien wil je wel een deel zelf betalen. Dat is bespreekbaar. Verder wijst de kredietbeoordeling uit of we de machine volledig voor je kunnen financieren met een lease.

Menu