Crowdlease : participeren met een mooi rendement

oplossingen

Crowdlease

Een nieuwe manier  van alternatief leasen, met interessante investeringsmogelijkheden.

Sympathiek

Market place lending, beter bekend als crowd funding, is een bonte verzameling van initiatieven om kapitaal te verzamelen. Geld ophalen bij het publiek voor het starten van een restaurant, of soms om een operatie te bekostigen. Een sympathieke manier om ideeën te verwezenlijken of lastige doelen te bereiken. Met veel keer een beetje geld kom je er wel.

Inmiddels zijn er ook veel zakelijke varianten van crowd funding tot ontwikkeling gekomen. Het zijn eigenlijk open investeringsvraagstukken, waarbij de ‘crowd’ gevormd wordt mix van particulieren, ondernemers, families en ook professionele beleggers, tot aan pensioenverzekeraars toe. Misschien is ‘crowd’ ook niet meer het juiste begrip hiervoor. ‘Investor base’ dekt de lading beter.

Wat heeft dat met lease te maken?

Wat is lease ook al weer? Een lease is een objectfinanciering. Een financier verstrekt een financiering voor de aanschaf en heeft als extra zekerheid een apparaat, auto, machine of tractor, die verkocht kunnen worden als dat nodig is.

Dat type zekerheid is comfortabel als je als bank iets gaat financieren. Maar dat is het ook als je als ‘crowd’ of ‘investor’ iets gaat financieren. En uit dat idee is Crowdlease geboren: het financieren van investeringen van bedrijven, maar dan wel met de zekerheid van een verkoopbaar object.

Alternatief leasen

Als leasing intermediairs werken wij vaak aan investeringsvraagstukken van MKB ondernemingen die hun weg niet gevonden krijgen in de financiële wereld. Begrijpelijk, en gelukkig kunnen wij ze meestal helpen met het sluiten van een passende lease. Meestal doen we dat samen met een bankinstelling. Steeds vaker echter doen we dat met alternatieve financiering in de vorm van Crowdlease.

Je kan het ‘bankvrij’ financieren noemen. Het gaat dan om die vraagstukken waarbij een bank, gevangen in haar eigen spelregels, geen adequate oplossing kan bieden. Terwijl het investeringsvraagstuk op zichzelf begrijpelijk en haalbaar is. Financieren met investeerders is dan een interessante mogelijkheid.

Investeren?

Dat kan! Met LeaseMasters bereiden wij financieringsvraagstukken voor, die vervolgens worden gepubliceerd voor investeerders. Met een bescheiden of grotere inleg kan je zo participeren in de investering of businesscase van de MKB ondernemer. Met een aantrekkelijk rendement en met het plezier van het daadwerkelijk kunnen helpen van een (mede-) ondernemer en onze Nederlandse economie.

Meer weten? Meld je aan voor nieuws over projecten met een berichtje via info@leasemasters.nl

Menu