Waarom apparatuur leasen?

Een nieuw apparaat is snel gekocht. Of je tandarts bent, horecaondernemer of een productiebedrijf hebt. Wat voor de één een kleine investering is, is voor de ander al een hele forse uitgave. Wat voor investeringen je ook doet voor jouw bedrijf, het is altijd een goed idee om af te wegen hoe je die gaat betalen.

gereedschap leasen

“Als ik het niet kan betalen, dan koop ik het niet” horen we nog wel eens als argument om niet te gaan leasen. Veel ondernemers weten wel beter. Als je het niet kan betalen, dan kan je het ook niet leasen. Maar waarom zou je dan wel willen leasen?

Eenvoudig

De overwegingen zijn divers en voor veel ondernemers weer net anders. In algemene zin kan je stellen dat leasing een eenvoudig financieringsinstrument is dat heel goed past bij technische apparatuur. Leasing is objectfinanciering, het apparaat staat centraal.

Daardoor is de kredietbeoordeling voor een lease veel eenvoudiger dan voor een lening van een bank voor dezelfde investering.

Geld vrijhouden

Of je wel of niet last hebt van een crisis, het is fijn om reserves te hebben voor wanneer er meer tegenwind is. Als er dan problemen ontstaan, is het altijd moeilijk om geldmiddelen vrij te maken. Bedenk dat voordat je veel cash aan een nieuw apparaat uitgeeft.

met lease heb ik ruimte om te ondernemen

Cash geeft je bedrijf comfort. Niet alleen wanneer het wat krapper is. Want liquiditeit geeft je ook mogelijkheden om kansen te benutten. Een grotere opdracht aannemen, groter inkopen tegen betere voorwaarden, of klaar staan voor een overnamekans.

Kosten laten aansluiten bij gebruik

De meeste apparaten koop je voor langere duur. Het is dan ook verantwoord om de kosten van het gebruik te spreiden over de economische levensduur. Je verdient een apparaat terug door er mee te werken. En je belast jouw onderneming niet met een grote cash-out.

Menu