Vendor lease

Financieringsoplossingen voor de bedrijfsmiddelen die jouw klanten kopen bieden we aan onder de naam vendor lease of vendor leasing.

Bij de aanschaf van een bedrijfsmiddel speelt altijd een financieringsvraag: “hoe gaan we het betalen”. In plaats van dat jouw klant op zoek moet gaan naar een leaseoplossing, maak je de keuze voor de klant gemakkelijk. Je biedt namelijk zelf een lease aan.

Wat is een vendor?

Een vendor is de fabrikant, distributeur of leverancier van de kapitaalgoederen of bedrijfsmiddelen.

In de leasewereld zijn de grootste vendoren de bekende vrachtwagenmerken, tractorbouwers, hijskraanfabrikanten en andere leveranciers van kostbare bedrijfsmiddelen. Maar bijvoorbeeld ook de leverancier van koffiemachines of copiers & printers beschikt vaak over een vendor lease programma voor zijn klanten. En met succes!

Wat is een vendorlease?

Een vendor lease is een op maat gesneden oplossing voor het soort bedrijfsmiddelen die je levert. Een operationele lease of financial lease, maar dan geschreven in de taal van jouw vakgebied. En passend bij het soort van gebruik dat hoort bij de machine of toepassing die jouw bedrijf levert.

Die vendor lease oplossing bouwen we in overleg met onze vendor partners. Zij hebben de kennis van hun markt, klanten en concurrenten. En zij werken met ons samen om risico’s van leaseverstrekkingen te beperken en het proces van het afsluiten van leasecontracten met nieuwe klanten te vereenvoudigen.

Wanneer vendor lease aanbieden?

Je merkt dat jouw klanten steeds vaker vragen naar leasemogelijkheden? En je ziet dat concurrenten financieringsoplossingen aanbieden? Je voelt dat je klant het aankoopbesluit steeds uitstelt?

Dan is het goed om je verder te oriënteren op je kansen met vendor leasing.

Bij de aanschaf van investeringsgoederen speelt de financieringsvraag altijd een rol. Iemand moet besluiten hoe de rekening betaald gaat worden. Klanten kennen het alternatief en de voordelen van leasing.

Waarom wil je vendor lease aanbieden? Vijf goede redenen

Er zijn hele goede redenen om met vendor leasing te gaan werken.

  • vendor lease verlaagt de drempel om een bestelling te plaatsen
  • het investeringsbesluit is gemakkelijker te nemen voor je klant
  • je heb meer kans op ‘upselling’
  • er wordt minder onderhandeld door je klant over de aankoopprijs
  • je voorkomt dat je een klant verliest aan een concurrent die wel vendor lease aanbiedt

Daarom kies je voor een vendor lease van LeaseMasters!

vendor lease

Vendor lease bij LeaseMasters

Als vendor lease partners willen we elkaars business goed begrijpen. Dat is belangrijk voor het beheersen van de risico’s en het realiseren van gezamenlijk succes.

Maatwerk leaseoplossingen kennen vaak een hoge instapdrempel. Niet bij LeaseMasters. Wij maken vendor leasing bereikbaar. Ook voor de leverancier die niet dagelijks leasevragen krijgt. En ook voor die klant die buiten Nederland zit.

LeaseMasters heeft zich gespecialiseerd in leasing voor machines, ICT en alle verschillende soorten apparatuur.

Hoe kunnen we je helpen?

Wil je een antwoord hebben op de leasevraag van je klant, dan kunnen we je uiteraard helpen met individuele aanvragen.

Wordt het aanbieden van lease strategisch voor jouw organisatie, denk dan aan het met ons opzetten van een vendor lease programma. In een programma maken we afspraken met elkaar over de werkwijze, het formuleren van een leaseaanbod bij jouw producten en de prijsstrategie. Ook over risico’s en remarketing maken we afspraken.

Een eigen leasebedrijf

Niet iedere leasevraag kan beantwoord worden met de vendorlease oplossingen die we standaard ondersteunen. Wanneer jouw markt en klanten vragen om bijzondere oplossingen, dan kan het inrichten van een eigen leasebedrijf het antwoord zijn.

Moet je dan alles zelf doen? Nee, met onze expertise en systemen ondersteunen we de leaseprocessen, het portefeuillemanagement en de financieringsvragen.

Menu