Sale and Leaseback: dé manier om geld vrij te maken

Onze specialisten helpen je met het overnemen en terug leasen van bedrijfsmiddelen.

Sale and Leaseback, wat is het?

Sale and leaseback, sale en lease back, lease & sale back, backlease, sale & lease. We zien veel namen voorbij komen. Telkens wordt hetzelfde bedoeld. Je verkoopt een machine of apparaat aan een leasemaatschappij. En je gaat het dan een aantal jaren terug leasen. Lees meer over het hoe en waarom van sale & leaseback.

equipment leasing
machine leasen LeaseMasters

Waarom kiezen voor Sale and Leaseback

Liquiditeit vrijmaken met sale and leaseback van machines biedt je nieuwe kansen. Verbouwen, voorraad aanleggen, een groot project voorfinancieren. Of gewoon meer weerstand hebben voor wanneer het even tegen zit.

Bedrijfsmiddelen kan je relatief eenvoudig financieren met lease. Het leaseobject vormt de belangrijkste zekerheid bij een lease. Je kan daardoor financieren zonder andere zekerheden aan te spreken. Daarom is het dé manier om voldoende cash in je bedrijf te houden.

Werkkapitaal verdwijnt gemakkelijk jarenlang in machines als je niet leaset. Het is dan ook zinvol om kleinere en grotere bedrijfsmiddelen te leasen. Ook wanneer je het best even zelf zou kunnen betalen.

Heb je er niet op tijd aan gedacht? Of wijst jouw adviseur je op de mogelijkheid van lease? Niet al te lang na de aanschaf van een bedrijfsmiddel kan je nog kiezen voor sale & lease back. Zo komt het geld van de investering weer op jouw rekening te staan.

Hoe werkt een Sale and Leaseback

Hoe de sale & leaseback werkt is afhankelijk van jouw situatie. Heb je al besteld, is er wel of niet geleverd? Bezit je het bedrijfsmiddel kort of langer? In ieder geval kopen we het bedrijfsmiddel over. En vervolgens ga je het voor enkele jaren leasen.

Je gaat nog bestellen?

Dan is het beter om de investering direct te leasen. Ook wanneer je eerst aanbetalingen moet doen voordat je de apparatuur of machine ontvangt.

Pas gekocht?

Heb je een investering net afgerekend, dan is het vaak handig om de levering te corrigeren en als nieuwe levering aan ons te behandelen. Dat scheelt administratieve handelingen. Bel ons voor overleg. We helpen je snel op weg.

Je hebt het bedrijfsmiddel al langer

Heb je een bedrijfsmiddel al wat langer geleden gekocht? Afhankelijk van de leeftijd van het object, zijn er verschillende oplossingen. Voor objecten die minder dan een half jaar geleden zijn aangeschaft, is een overname en lease via een verkorte route te realiseren. Voor oudere objecten gelden er meer eisen ten aanzien van het financieren.

zaagmachine leasen
alle soorten ICT leasen

Sale and Leaseback van een IT park

Dit is een speciaal onderwerp. Omdat het over veel objecten tegelijk gaat. Sale & lease back helpt je bij het financieel beter structureren van grotere ICT parken.

Een overname van het bestaande computerpark is een nuttige stap bij het leasen van ICT. Een keuze die vaak samenvalt met een investeringssprong voor een organisatie. Je kiest daarmee voor exploitatiesturing op ICT hardware en software. En voor heldere kosten. Onze specialisten kunnen je er meer over vertellen.

Sale and Leaseback machines

LeaseMasters neemt vaak machines over met sale & leaseback. Om ze vervolgens terug te leasen aan de klant voor een periode tot wel 8 jaar.  Veel machines hebben nu een lange levertijd. In een half jaar kan er veel veranderen voor een onderneming. En kijk je misschien anders aan tegen het zelf betalen van een groot bedrag. Een som geld die dan ook de komende jaren vastzit in die machine.

Waar je ook staat bij het aankopen van een nieuwe machine, je kan altijd nog een lease overwegen. Dat is een geruststellende gedachte. We helpen je graag.

sale and leaseback machine

Wil je meer informatie?

    Menu