Leasen voor overheden: beter budgetteren, beter voor de kosten

Onze public sector specialisten helpen je met het leasen van de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen.

kies zelf de leverancier

financier 100%

mantelcontracten

overheidscondities

ruime betaalopties

bewaak het budget

Public Sector Leasing, voor onderwijs en gemeenten

Financieren met lease vreemd voor overheden? Nee hoor, scholen, gemeenten en zorginstellingen leasen met grote regelmaat.

We helpen overheden om verantwoord en optimaal gebruik te maken van de beschikbare budgetten, waardoor ze in staat zijn om de publieke taak adequaat en efficiënt uit te voeren.

leasen voor overheden en publieke sector

Waarom leasen overheden?

Je gaat niet eerst sparen om een huis te kunnen kopen. Zo is het ook met veel technologie: je wil er direct over kunnen beschikken, niet pas over 5 jaar. Daarom is financieren met lease vaak de juiste oplossing om met beperkt budget toch efficiënt en met moderne middelen te kunnen werken.

Kampt u als school, gemeenten of andere publieke dienst ook regelmatig met budgettaire dilemma’s? En belemmert dat de ontwikkeling of doelmatigheid van uw organisatie?

Helaas is dat regelmatig het geval. Soms door bekostigingsaanpassingen. En vaak door nieuwe ontwikkelingen, waarvoor nog geen nieuw budget bedacht werd. Met de snelle ontwikkelingen van digitale materialen en het Internet of Things (IoT) is dat ook niet vreemd. Leasing helpt u in dit soort situaties vooruit.

Leasen voor scholen

Onderwijsinstellingen maken steeds meer gebruik van leasing voor hun IT voorzieningen. Voor het netwerk, LAN en WAN, de serveromgeving, computers en digitale schoolborden. Maar ook voor devices per leerling en BOYD. Ook Kennisnet beschouwt leasen als ‘financieel en praktisch gezien de meest gunstige optie’: https://www.kennisnet.nl/artikel/devices-huren-leasen-of-kopen-en-hoe-zit-het-met-afschrijving/.

Zorg ook voor digitaal vaardige leerlingen en een veilige werk- en leeromgeving met moderne voorzieningen in uw school. Het wordt betaalbaar en beheersbaar door de meerjarige vervangingen te structuren met een leaseprogramma. Onze specialisten hebben veel ervaring met het realiseren van verbeterslagen met ICT diensten op school, door de financiering anders in te richten.

leasen van ICT voor scholen
leasen gemeente

Leasen voor gemeenten

Gemeenten en andere instellingen maken al veelvuldig gebruik van leasing. Voor de kantoorautomatisering, maar ook voor het conferentiesysteem in de raadszaal. Voor informatieschermen en wachtrijsystemen. En steeds vaker voor energiezuinige openbare verlichting, laadpalen, materieel en materiaal voor groenbeheer en veilige waterbeheersing. De meest voor de hand liggende oplossing is niet altijd de meest economische. We helpen u met het maken van de juiste keuze.

Verantwoord leasen voor overheden

Wat maakt een oplossing verantwoord voor uw instelling? Staan de kosten voorop? Voor de korte, of ook voor de lange termijn? Transparantie? Of moet de oplossing klimaatvriendelijk zijn? Met Public Sector leasing geven wij inhoud aan alle eisen en wensen van publieke organisaties.

tellende handen

Wil je meer informatie?

    Menu