Wie gaat mijn machine betalen?

spuitgietmachine leasen

Ga je een machine leasen? Wie gaat de aanbetaling dan financieren?

We leasen in Nederland heel veel machines. Leasen is bijna vanzelfsprekend voor de categorie ‘geel & groen materieel’: wielkranen, rupsgraafmachines, wielladers of dumptrucks en agrarische machines. En in het verlengde daarvan de minikranen en hoogwerkers. Alle soorten werkmaterieel worden veelvuldig geleased.

Voor productiemachines is dat iets minder vanzelfsprekend. Hoewel CNC freesmachines, lasersnijmachines, houtbewerkingsmachines en machines voor voedselverwerking steeds vaker worden geleased, zal de zogenoemde leasepenetratie (het aandeel geleasete objecten van het totaal) niet zo snel stijgen tot het niveau van materieel en transportmiddelen. Enerzijds komt dat doordat de leveranciers zich daar minder voor inspannen. Anderzijds komt het doordat het om minder standaard apparaten gaat. En minder standaard betekent dat het iets moeilijker wordt om te financieren voor een bank.

Voor leveranciers en eindgebruikers

Als leasemaatschappij worden we blij van een mooie machine! We worden dan ook steeds beter gevonden als specialist voor het financieren van allerlei soorten productie- en bewerkingsmachines, zowel in Nederland als daarbuiten. Door leveranciers van machines, of door hun klanten. Meestal kunnen we een passende lease aanbieden voor looptijden van vier tot zeven jaar.

Uitdaging

Je kan die kostbare productiemachine dus meestal wel leasen. Na het bestuderen van de offerte en het positief beoordelen van de betalingscapaciteit van de klant, bieden we dan een leaseovereenkomst aan. En daarna zal je dan meestal pas een bestelling gaan plaatsen voor de machine.

Ohja, en dan gaat de leverancier een factuur sturen voor de aanbetaling. Ineens € 40.000,- aanbetalen, of soms misschien wel € 200.000,- !?

De uitdaging zit hem in het feit dat er dan nog niks te leasen is. Een lease is een objectfinanciering. Maar wat als er nog geen object is? Geen financiering…!?

Aanbetaling financieren

Gelukkig kunnen we klanten helpen om de levertijd te overbruggen. Voorafgaand aan het opleveren van machines moet je vaak al tot 90% van de totaalprijs betalen. Anders gaat de machine meestal niet eens de fabriek uit. Het gaat vaak over groot geld.

We zien maar weinig klanten die over voldoende cash beschikken om 90% van de machine zelf even voor te schieten. Daarom bieden we als LeaseMasters een voorfinanciering aan voor het kunnen betalen van de deeltermijnen. Wel zo comfortabel!

Oplevering machine

De lease ‘vervangt’ de voorfinanciering wanneer de machine wordt afgeleverd en werkend wordt opgeleverd. Met de leasefinanciering los je de voorfinanciering eigenlijk af. Als leasemaatschappij zorgen we ervoor dat het allemaal soepel verloopt, zodat je je vooral bezig kan gaan houden met de productie!

Menu